Politica de Retur

DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRACT:

Cumparatorul persoana fizica are posibilitatea de a se retrage din prezentul raport contractual in termen de 14 zile de la data livrarii produselor achzitionate de pe site-ul https://artist-party.ro/shop/ fara a justifica decizia de retragere, suportand costurile pentru returnarea produsului.
Cumparatorul informeaza “Coloricii” cu privire la decizia de retragere prin transmiterea unui e-mail la adresa de e-mail contact@artist-party.ro
Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

Catre:MAGAZINUL COLORICII
Subiect: Returnare produs
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse:
Primite la data:
Numele cumparatorului:
Adresa cumparatorului:
Numar de telefon cumparator
Numar de comanda sau numar de factura:
Solicit inlocuirea produsului returnat cu un produs nou: (DA sau NU)
Solicit restituirea banilor in contul iban personal: ( completati contul iban in RON si nume prenume titluar cont iban)
Data primirii produselor achizitionate:

Consumatorul returneaza produsul pentru care si-a exercitat dreptul de retragere in termen de cel mult 14 zile calendaristice de la momentul la care a informat “Coloricii”despre decizia de retragere, in aceeasi stare in care a fost livrat (impreuna cu toate accesoriile, documentele ce au insotit produsul in ambalajul original). Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Rambursarea contravalorii produsului de catre Vanzator se va face in cel mult 14 zile de la data la care este comunicata decizia de retragere. Daca termenul se implineste fara a exista dovada returnarii produselor de catre Cumparator in termen de 14 zile calendaristice de la comunicarea deciziei de retragere, se va putea solicita dovada ca produsul/produsele au fost trimise catre “Coloricii”.

Daca produsele sunt returnate intr-o stare care nu mai permite revanzarea, “Coloricii” isi rezerva dreptul de a solicita o diminuare a valorii produsului pentru readucerea in stadiul initial (daca acest fapt este fezabil).

 

NECONFORMITATEA PRODUSELOR:

Cumparatorul poate solicita returnarea produselor achizitionate prin intermediul site-ului https://artist-party.ro/shop/ in care constata neconformitatea (defectiunea) produsului achizitionat.

In acest caz, cumparatorul solicita returnarea produsului in vederea restituirii contavalorii produsului sau inlocuirii cu un produs nou.

Daca produsul nu mai este pe stoc/nu se mai fabrica, Cumparatorul poate opta pentru rambursarea integrala a contravalorii.
Indiferent de situatie, procedura de returnare a produselor presupune instiintarea Vanzatorului inaintea trimiterii produsului, prin formularul de retur trimis la adresa de email contact@artist-party.ro, in care sa descrie cauza returului.

In toate cazurile, Cumparatorul trebuie sa anunte Vanzatorul in scris pe email la adresa contact@artist-party.ro, despre orice defectiune sau functionare necorespunzatoare in maxim 48 ore de la constatare, oferind informatii despre neconformitatea acestuia.

Cumparatorul are la dispozitie 3 (trei) zile lucratoare calculate de la data identificarii neconformitatii pentru a returna produsul. Reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

Produsele vor fi returnate in starea in care au fost primite, insotite de toate accesoriile si documentele primite la livrarea produselor iar costurile de transport vor fi suportate de catre Vanzator.

Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor cauzate de consumator. Dupa verificarea produsului a carui neconformitate se invoca, vanzatorul are urmatoarele optiuni: fie constata neconformitatea din culpa sa si restituie cumparatorului pretul achitat impreuna cu sumele aferente transportului, daca este cazul; fie constata neconformitatea cauzata de actiunea consumatorului, caz in care poate refuza restituirea sumei achitate de consumator. In anumite situatii in care neconformitatea este cauzata de consumator, “Coloricii” poate opta sa retina doar suma aferenta diminuarii de valoare a produsului.
Clauzele de mai sus se aplica si in cazul in care produsele nu sunt conforme cu specificatiile de pe site.

In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, cumparatorul semnaleaza incidentul Vanzatorului prin email la adresa contact@artist-party.ro in maxim 24 de ore in vederea solutionarii rapide. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta doar pentru rambursarea integrala a contravalorii.

 

GARANTIA ACORDATA PRODUSELOR

Produsele comercializate prin intermediul site-ului contact@artist-party.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Termenul de garantie privind conformitatea produselor achizitionate prin intermediul https://artist-party.ro/shop/ este de 2 (doi) ani, calculat de la momentul livrarii acestuia.

Produsele sunt noi, iar Cumparatorul poarta intreaga raspundere in ceea ce priveste utilizarea corespunzatoare a acestora.
In cazul aparitiei lipsei conformitatii produselor achizitionare prin intermediul https://artist-party.ro/shop/, Cumparatorul are dreptul de a solicita Vanzatorului masurile reparatorii prevazute mai sus (neconformitatea produselor). Cumparatorul, in cazul unei solicitari privitoare la garantie, este obligat sa sesizeze in prealabil Vanzatorul in scris la adresa email contact@artist-party.ro.

Dupa sesizarea defectiunii prin intermediul adresei de email mai sus mentionate, Cumparatorul poate proceda, dupa primirea confirmarii privind posibilitatea de primire a produsului in cauza, la expedierea produsului catre Vanzator impreuna cu toate accesoriile sale si documentele aferente.