Concepte Creative

Marțișor și tradiție

Mărțișorul este o veche tradiție celebrată în toată România în fiecare an, la 1 martie.

Prima zi

Numele Mărțișor este un diminutiv al lui martie
Se crede că persoana care poartă șnurul roșu și alb s-ar bucura de un an prosper și sănătos.

În Moldova și Bucovina, șirul roșu și alb a fost completat cu o monedă mică – de aur sau argint. După ce purtau moneda timp de douăsprezece zile, femeile cumpărau brânză proaspătă cu ea, sperând că pielea lor va fi sănătoasă și frumoasă pe tot parcursul anului.

Pe vremuri, Mărțișorul era făcut din pietricele mici de râu, colorate în alb și roșu, înșirate pe un fir și purtate la gât. Au fost purtate, pentru a aduce noroc și vreme bună, de la 1 martie până înfloreau primii copaci. Când primii copaci înfloreau, Mărțișorul era spânzurat de crengile copacilor.

În zilele noastre, pe 1 martie, românii cumpără fire mătăsoase roșu-alb (șnur) legate într-o fundă de care este atașat un mic bibelou și le oferă membrilor familiei (femeilor), prietenilor și colegilor lor pentru a arăta prietenie, respect sau admirație.

Ei bine, echipa Artist Party este pregătită să aducă primăvara în grădinița dumneavoastră, la birou alături de colegi, sau chiar într-un team building. Multe ateliere cu ață împletită în roșu și alb sunt gata de confecționat. Multe decorațiuni și decoruri în temă cu primăvara sunt gata să fie așezate în locația dorită.

Chiar și o petrecere este bine venită la început de primăvară, pentru a le arăta și celor din jur că nu doar natura înflorește ci și relațiile dintre colegi și prieteni.

Te-am facut curios(a)?

În funcție de tematica evenimentului noi vă garantăm cele mai interesante, distractive și captivante propuneri.

Siguranta pe primul loc!

Dacă doriți să organizați un eveniment anul acesta și vă gândiți la siguranța celor din jur, noi vă garantăm că animatorii și colaboratorii noștri dețin certificat Verde. Așadar putem organiza orice tip de petrecere în siguranță